Winkeltas

Orthopedische schoenen

Er zijn verschillende soorten oplossingen en schoenen voor voetklachten. Wanneer uw voetproblemen echter niet te verlichten zijn met reguliere schoenen, comfortschoenen of steunzolen, is het raadzaam om bij een voetspecialist langs te gaan. Samen met een orthopedist of podotherapeut kunt u vervolgens kijken naar welke mogelijke oplossingen er beschikbaar zijn en of u wellicht in aanmerking komt voor semi-orthopedische of orthopedische schoenen.

Wanneer heb ik orthopedische schoenen nodig?

Soms zijn voetklachten gerelateerd aan complexe voetproblemen, een ziekte of aandoening. Orthopedische schoenen kunnen daarom een grote uitkomst bieden aan mensen met onder andere:

  • Suikerziekte/diabetes
  • Reuma en chronische pijnaandoeningen
  • Artrose
  • (Gedeeltelijke) verlamming na een ongeval of beroerte
  • Voetvorm- of standafwijkingen (spreidvoeten, platvoeten, klapvoeten, spitsvoeten)
  • Zenuw- en spieraandoeningen

Het verschil tussen semi-orthopedische en orthopedische schoenen

Zowel semi-orthopedische als orthopedische schoenen worden speciaal gemaakt voor mensen met een voet- of schoenprobleem en zijn ontworpen om de voet extra te ondersteunen. Hoewel beide schoensoorten oplossingen bieden voor voetklachten, bepaalt de ernst en uniekheid van uw voetklachten welke soort orthopedische schoen geschikt zijn voor uw voeten.

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Indien aanpassingen aan uw confectieschoenen niet voldoende zijn om uw voetklachten te verhelpen, kan uw voetspecialist u semi-orthopedische schoenen (OSB) voorschrijven. Semi-orthopedische schoenen lijken doorgaans op confectie- en comfortschoenen, maar bieden veel meer orthopedische mogelijkheden om aanpassingen te doen aan de binnenkant van de schoen. Hierdoor kunnen ze ook als medisch hulpmiddel worden ingezet.

Orthopedische schoenen (OSA)

Wanneer uw voetklachten niet (volledig) verholpen kunnen worden met aangepaste confectieschoenen of semi-orthopedische schoenen, komt u in overleg met uw behandelend specialist in aanmerking voor orthopedische schoenen (OSA). Deze schoenen worden volledig met de hand voor u op maat gemaakt, waardoor de optimale pasvorm en de maximale voetondersteuning voor uw voeten worden bereikt en uw complexe voetproblemen specifiek worden aangepakt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.