Winkeltas

Podologische schoenen

U bent naar aanleiding van uw voetklachten langs een voetspecialist gegaan en de podoloog of podotherapeut heeft u geadviseerd om op zoek te gaan naar andere schoenen, die beter zijn voor uw voeten. Met het vinden van de juiste schoenen voor uw voeten kunt u er immers voor zorgen dat uw voetklachten worden verminderd of zelfs verholpen. Wat voor soort schoenen passen bij uw voeten en nog belangrijker, hoe kiest u voor de juiste schoen?

Comfortschoenen

Wanneer confectieschoenen (de standaard schoenen die u in schoenwinkels vindt) geen uitkomst bieden voor uw voetproblemen, kunnen comfortschoenen een goede oplossing zijn. Denk hierbij aan voeten die smaller of breder zijn dan de gemiddelde voet, waardoor reguliere schoenen vaak te ruim zitten of juist knellen. Comfortschoenen bieden een breed scala aan breedtematen of wijdtematen, voor de smallere of bredere voet, en kunt u vinden bij gespecialiseerde schoenzaken. Met de juiste comfortschoenen kunnen sommige voetklachten eenvoudig worden verholpen, zonder dat u in hoeft te leveren op mode. Bekende comfortschoenmerken zijn onder andere Durea, Finn Comfort en Xsensible, waar u uit diverse modellen, stijlen en kleuren kunt kiezen.

Steunzool schoenen

Zoals de term al aangeeft kunnen schoenen met steunzolen veel steun en verlichting aan uw voeten geven, voornamelijk wanneer uw voeten niet in de juiste positie staan. Denk bijvoorbeeld aan voeten die meer naar binnen staan, enkels die meer naar buiten knikken en platvoeten. Met de juiste steunzolen, die speciaal op uw voetenproblemen zijn gericht of voor uw voeten zijn gemaakt, kan de belasting worden geminimaliseerd en u meer ondersteuning ondervinden. Gezien niet iedere schoen geschikt is voor een steunzool, is het belangrijk dat u op zoek gaat naar schoenen met een uitneembaar voetbed en schoenen met een goede stevigheid, om de steunzool zelf ook goed te ondersteunen.

Orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC)

In sommige gevallen kunnen uw voetproblemen niet verholpen worden met goede confectieschoenen en hebben ze een aanpassing nodig om uw voeten de comfort te bieden die ze nodig hebben. Deze (kleine) aanpassingen worden dan op advies van uw podoloog of podotherapeut gedaan op uw eigen of nieuw aangeschafte schoenen en kunnen een groot verschil maken. Denk hierbij aan het aanpassen van een zool-of hakhoogte van de schoen, om een verschil in beenlengte te compenseren of een aanpassing aan het voetbed, om de stand van de voet te corrigeren.

Orthopedische schoenen

Wanneer confectieschoenen of (kleine) aanpassingen aan uw schoenen niet voldoende zijn om uw voetklachten te verhelpen, kunt u in aanmerking komen voor orthopedische schoenen. Orthopedische schoenen zijn schoenen die speciaal ontworpen zijn om uw voet extra ondersteuning en comfort te bieden en eventuele andere lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen. Voornamelijk voor mensen met onder andere een voetafwijking- of aandoening, of klachten aan de knie, heup of rug kunnen orthopedische schoenen een goede uitkomst zijn. Gezien er verschillende soorten orthopedische schoenen zijn, is het verstandig om samen met uw podoloog te bepalen of semi-orthopedische schoenen of orthopedische schoenen beter zijn voor uw voeten.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.