Winkeltas

Schoen onderhoudsadvies


Drie stappenplan

Schoenverzorging is opgedeeld in drie stappen: Beschermen, verzorgen en reinigen. Binnen deze drie stappen zijn verschillende schoenonderhoud producten verkrijgbaar.

Onder beschermen vallen bijvoorbeeld vuil- en waterafstotende sprays. Verzorgen heeft vooral te maken met het voeden en kleuren van het materiaal. Daarnaast is regelmatig reinigen belangrijk voor de levensduur van de schoen. Reinigen is op te delen in droge en vochtige reiniging. Schoenen worden gemaakt van veel uiteenlopende materialen of materiaalcombinaties. Per materiaalsoort is er een specifieke bescherming, verzorging en reiniging nodig.

Beschermen

Het begint bij een goede bescherming. Bescherm schoenen altijd met een krachtige vuil- en waterafstotende spray. Regelmatig beschermen zorgt ervoor dat de schoen langer mooi blijft.

Impregneer advies eens per 30 dagen, afhankelijk van het gebruik.

  1. 30 cm afstand houden
  2. 30 minuten laten drogen (eventueel uitwrijven voor glans)
  3. regelmatig herhalen voor de juiste bescherming

Verzorgen

Schoenen moeten goed worden verzorgd. Onder verzorgen valt het voeden, kleuren en laten glanzen van het materiaal. Zorg na het verzorgen altijd weer voor een goede bescherming.

Reinigen

Bij gedragen schoenen is het van belang om ze goed te reinigen. Dit kan worden onderverdeeld in vochtige en droge reiniging. Onder droge reiniging vallen bijvoorbeeld borstels en blokjes. Onder vochtige reiniging vallen producten als de Carbon complete. De mate van vervuiling bepaalt de manier van reinigen. Na het reinigen adviseren we het leer altijd opnieuw te beschermen en eventueel bij te kleuren.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.