Winkeltas

Schoenmaat en wijdtemaat

Welke schoenmaat heb ik?

“Durf jij dat, schoenen online bestellen?” Soms hoor je het nog wel eens: mensen die schoenen niet online durven te bestellen, omdat ze deze liever eerst willen zien, voelen en passen. Want hoe weet je nu of je de goede maat hebt? Gelukkig zijn er speciaalzaken zoals Wijdeman Schoenen in Alkmaar die in veel verschillende maten kunnen leveren. Behalve in de schoenmaat maakt Wijdeman ook onderscheid in wijdtematen (breedtematen) en kuitmaten.

Misschien weet u uw schoenmaat uit uw hoofd? Altijd handig, als u toevallig op internet of in de stad een paar ziet staan dat absoluut niet kan ontbreken in uw collectie. Toch is het goed om zo nu en dan eens te controleren of een andere maat (er bestaan ook halve maten) te proberen.

Zo meet u uw voet

Hoe bepaalt u uw schoenmaat? De schoenmaat is gebaseerd op de lengte van uw voet. Meet hiervoor beiden voeten op van de hak tot en met de grote teen in centimeters. Zit er verschil in lengte van beide voeten? Houd dan de langste lengte aan. In de maattabel ziet u met welke schoenmaat deze lengte correspondeert. Nu weet u uw maat.

Schoenmerken gebruiken soms verschillende maataanduidingen: Engelse of Europese. Op de website van Wijdeman Schoenen vindt u beide maten bij elke schoen, zodat u zeker weet dat u de goede maat bestelt.

Wijdtematen van smal tot extra breed

Maar uw voet heeft niet alleen een lengtemaat. Uw voet heeft ook een breedte, net als uw kuit overigens. Wijdeman Schoenen heeft zowel voor dames als voor heren de keuze uit maar liefst acht wijdtematen, variërend van D (smalle leest) tot en met K (extra brede leest). Meet uw voet op het breedste punt op in centimeters en kijk in de tabel welke wijdtemaat hierbij hoort. Net als bij de lengte geldt ook hier: ga uit van uw breedste voet.

Bent u liefhebber van Rockport? Dit herenmerk hanteert andere breedtematen: M is Medium, W is vergelijkbaar met H (breed) en XW voor K - heel breed dus.

Kuitwijdte voor passende laarzen

De kuitwijdte is van toepassing bij laarzen. Hiervoor wordt de buitenkant van de laars gemeten op het breedste deel van de schacht. Zijn uw beide kuiten niet precies even breed? Kies dan de maat van uw breedste kuit. Als u leggings of broeken in de laars wil dragen, adviseren wij u om één (voor leggings) of twee centimeters (voor broeken) extra te rekenen. De kuitwijdte wordt aangeduid met XS, S, M, L en XL. Bij de schoendetails op de website van Wijdeman Schoenen vindt u per schoenmaat de kuitomvang in centimeters.

Zitten uw bestelde schoenen toch niet zo lekker als u hoopte? Geen probleem. Wijdeman Schoenen ruilt de maten gemakkelijk om.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.